چک لیست بازسازی ساختمان
- Behdad Vakili
29 آبان 1403
- بازسازی ساختمان
- 5 دقیقه
- اشتراک گذاری
- 4.5 از 5
در کل بازسازی ساختمان به فرآیندی گویند که در آن خانههای قدیمی و فرسوده برای بهبوبد شرایط ظاهری، عملکردی یا فنی، مورد تعمیر قرار میگیرند. اما بازسازی میتواند در تعمیرات اساسی، تغییرات دکوراسیون یا حتی نوسازی تعریف شود. برای بهبود در انجام این عملیات نیاز است که تمامی مراحل با برنامهریزی و به صورت درست و اصولی انجام شوند. از همین روی تهیه چک لیست بازسازی ساختمان اهمیت خواهد داشت. اما چک لیست بازسازی ساختمان چیست؟ استودیو 1881 در این مقاله قصد دارد تا تمام موارد و نکات در رابطه با این موضوع را با شما عزیزان در میان بگذارد. اگر در صدد بازسازی ساختمان قدیمی خود، به هر منظوری هستید، با ما همراه باشید.
چک لیست بازسازی ساختمان چیست؟
فهرستی که شما از وظایف، اقدامات و موارد مورد نیاز باید تهیه کنید را چک لیست بازسازی میگویند که میتواند برای اهداف متنوعی مورد استفاده قرار گیرد، از جمله این اهداف موارد زیر میباشند:
-
برنامهریزی و مدیریت پروژهها؛
-
اطمینان از صحیح بودن روند انجام کارها؛
-
به حداقل رسانیدن احتمال خطا؛
-
بهبود در بهرهوری.
شما هم میتوانید چک لیست را به صورت دستی و هم با استفاده از نرمفزارها تهیه کنید. مهم این است که این کار به صورت درست و اصولی انجام شود، و برای این مهم شما حتما نیاز به مشورت با یک متخصص خواهید داشت. اما برای اینکه بهتر بتوانید نسبت به چگونگی آن آگاه شوید، کافیست قبل از شروع به سوالات زیر پاسخ دهید:
-
پتانسیل بازسازی خانه شما چقدر است؟
-
سن ساختمان شما چقدر است؟
-
آیا تا به حال تعمیراتی در رابطه با زیرسازیهای ساختمان انجام دادهاید؟
-
بررسی پروژههایی مشابه با ساختمانتان برای اینکه مطمئن شوید این عملیات موفقیتآمیز بوده است.
-
چگونه آن را انجام دهید تا موجب افزایش قیمت ساختمانتان گردد؟
-
چقدر زمان و هزینه برای بازسازی ساختمان شما کافی است؟
-
خودتان قصد انجام آن را دارید یا میخواهید کار را به دست یک شرکت دکوراسیون داخلی بسپارید؟
در نظر داشتن و پاسخگویی به سوالات بالا، هدف شما را در مورد چگونگی و چیستی بازسازی و در ادامه تهیه چک لیست بازسازی ساختمان، روشنتر خواهد کرد. از همین روی حتما آنها را در نظر داشته باشید.
چه آیتمهایی در تهیه چک لیست بازسازی ساختمات وجود دارد؟
هر لیستی یقینا شامل مواردی خواهد شد، اما از این جهت که تهیه چک لیست بازسازی ساختمان یک کار تخصصی به حساب میآید، ما مواردی را برای شما بیان خواهیم کرد تا بتوانید به عنوان یک الگو از آنها استفاده کنید.
-
از بین بردن دیوارهای اضافی و ایجاد تیغهبندیهای جدید؛
-
تعویض در و پنجرههای قدیمی و جایگذاری انواع ضد سرقت آن؛
-
ایجاد تغییر در آشپزخانه و کابنیتها و شیرآلات؛
-
تعویض نوع پوشش پشت بام خانه؛
-
پوشش جدید برای کف ساختمان، اعم از سرامیک، سنگ و یا هر نوع دلخواه دیگر؛
-
قطعات فرسوده را تغییر دهید؛
-
رنگآمیزی مجدد تمام بخشها؛
-
بررسی ایرادات احتمالی چاه و فاضلاب؛
-
بهتر است نمای ساختمان را تغییر داده و بازسازی کنید.
لیست بالا یک نمونه چک لیست جامع و کاملی است که شما میتوانید برای مراحل بازسازی ساختمان قدیمی خود از آن استفاده کرده و بهترین نتیجه را ببرید. فقط در نظر داشته باشید که دست بردن در هر مورد در ابتدا نیازمند آن است تا شما نوع کاربری جدید ساختمان خود را حتما مد نظر داشته باشید.
ایجاد چک لیست مناسب برای مراحل بازسازی
در این بخش قصد داریم که به صورت گستردهتری بخشهای تخصصی را برای شما شرح داده و بررسی کنیم. در نظر داشته باشید که تمام موارد را مرحله به مرحله انجام دهید و در صورت جا انداختن هر مورد، در شکل ظاهری و نتیجهی نهایی شما اختلال ایجاد خواهد شد.
-
برنامهریزی و هدف گذاری: اینکه فقط قصد دارید ساختمان را بازسازی کنید، تغییر دکوراسیون دهید یا ایجاد تغییر کاربری در آن کنید؛ همگی در این مرحله مشخص خواهد شد؛
-
برآورد دقیق هزینهها: گرچه با توجه به تغییرات سریع در قیمتها ایجاد یک برآورد دقیق کار آسانی نیست، ولی شما باید تمام موارد را در نظر گرفته و قیمت اقلام را در آورید. برآورد هزینه با توجه به متراژ ساختمان، نوع بازسازی، کیفیت مصالح و تجهیزات و دستمزد کارگران، متغیر خواهد بود؛
-
انتخاب شرکت پیمانکاری: اینکه کدام شرکت مراحل بازسازی خانه شما را بر عهده بگیرد، در ابتدا نیازمند اطلاعات کافی در مورد چگونگی کارکرد شرکتها و در ادامه میزان هزینهای است که در نظر دارید؛
-
کسب مجوزهای لازمه: در برخی موارد شما نیاز دارید که شهرداری منطقه برای بازسازی ساختمان شما موجز صادر کند. به همین منظور میبایست تمامی مدارک و نقشههای بازسازی را در اختیار داشته و به شهرداری منطقه رجوع کنید. دقت داشته باشید که قبل از انجام و اقدام به کار حتما این مرحله را انجام دهید تا در ادامه با مشکلی رو به رو نشوید؛
-
تخریب و بازسازی: حالا میتوانید مراحل تخریب و بازسازی را شروع کنید. در این مرحله تمام دیوارها، سقف و کف ساختمان تحت تخریب و بازسازی قرار خواهد گرفت؛
-
نصب تجهیزات و مصالح: بعد از انجام بازسازی حالا نوبت به نصب در و پنجره، کابینت، شیرآلات و سایر لوازم میرسد؛
-
تست و راه اندازی: حالا باید تمام سیستمهای به کار گرفته شده را مورد تست و آزمون قرار دهید، تا بتوانید قبل از شروع بهرهوری، ایرادات احتمالی را ترمیم کنید؛
-
تحویل ساختمان: بعد از مرحلهی تست، با خیال راحت میتوانید مطمئن شوید که کار بازسازی به پایان رسیده است.
اگر شما کار بازسازی ساختمان خود را به یک شرکت تخصصی طراحی و دکوراسیون داخلی و یا معماری بسپارید، در مورد تمام موارد آسوده خاطر خواهید بود. اللخصوص اینکه آن شرکت موظف است از تمام مراحل گزارشی به شما ارائه دهد تا بتوانید به خوبی از انجام مراحل مطمئن شوید.
سخن پایانی
تهیه چک لیست بازسازی ساختمان یکی از کارهای تخصصی قبل از شروع روند بازسازی خواهد بود. از همین جهت بهتر است که در این مورد حتما با یک متخصص یا شرکت تخصصی طراحی دکوراسیون و یا معماری مشورت کرده و حدالمقدور کار را به آنها بسپارید. اینگونه قطعا بازسازی موفقیتآمیزتری خواهید داشت. استودیو 1881 در این مقاله تمامی موارد مورد نظر و مورد نیاز را برای شما عزیزان شرح داده و به بررسی هر کدام پرداخت، اما لازم به ذکر است که میتوانید برای انجام مراحل تهیه چک لیست بازسازی و اصل بازسازی ساختمان با متخصصین مجرب ما همکاری کرده و از نتیجهی نهایی، نهایت لذت را ببرید. متشکریم که در این مقاله هم با ما همراه بودید.