صفر تا صد دکوراسیون نشیمن و پذیرایی + سبک های مختلف
- Behdad Vakili
24 بهمن 1402
- دکوراسیون داخلی
- 14 دقیقه
- اشتراک گذاری
- 4.5 از 5

اتاق نشیمن یکی دیگر از موقعیتهای مهم هر خانه است. نقطهای که اکثر افراد در آن گرد هم جمع میشوند و با خوش و بش و یا با دیدن یک فیلم لحظات گرم و صمیمانهی خود را میگذرانند. اتاق نشیمن و پذیرایی نقطهی تلاقی همهی افراد خانه به حساب میآید و برای همین دکوراسیون داخلی آن نیاز به در نظر گرفتن سلیقهی همهی اهالی خانه، در کنار رعایت اصول و قواعد دارد. نشیمن را میتوان مرکز خانه در نظر گرفت، جایی که دیگر بخشهای خانه دکوراسیونشان را با آن هماهنگ میکنند. این منطقه نخستین نقطه از خانه است که در بدو ورود با آن رو به رو میشویم و میتوان گفت که معرف کلی روحیات و خصوصیات اخلاقی شما و دیگر بخشهای خانه است. در طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن نیز میتوانیم از سبکهای متنوعی بهرهمند شده و خلاقیتهای تازهای ایجاد کنیم.
با این مقاله از تیم استودیو 1881 همراه باشید تا در آن ما شما را با تمامی نکات و موارد مربوط به طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن و پذیرایی آشنا کنیم.
انتخاب سبک اتاق نشیمن
قدم نخست برای طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن انتخاب سبک مورد نظر با توجه به سلیقه و نیاز شخصی شماست. سبکهای متنوع و متفاوتی وجود دارند که میتوانند روحیات و حس و حالهای مختلفی را در دکوراسیون داخلی منزل ایجاد بکنند. سبکهایی نظیر مینیمال، کلاسیک، روستیک، بوهمی، ساحلی، مدرن، پست مدرن و موارد بسیار دیگر. ما در این مقاله شما را با سبکهای اصلی آشنا خواهیم کرد.
سبک کانتری برای اتاق پذیرایی
سبک کانتری یکی از سبکهاییست که به تازگی در لیست طراحی دکوراسیون داخلی کشور ما قرار گرفته و خواهان پیدا کرده است. ویژگیهای این سبک بسیار نزدیک به ویژگیهای طراحی دکوراسیون داخلی به سبک روستایی میباشد. نوعی نگرش ویژه به طبیعت در این سبک دیده میشود. استفاده از دیوارهای آجری، تیرها و قرنیزهای چوبی و استفاده از طرحهای خلاقانه در فرش از موارد اصلی این سبک هستند. استفاده از چوب هم برای قفسه بندیها و یا قسمتی از دیوارها، مثل دیوار پشت تلویزیون شاخصهای است که این سبک دکوراسیون چوبی را نسبت به دیگر سبکها متمایز میکند.
نورپردازی این سبک عموما نورپردازی روشن و شفافیست و در نقاط تمرکز، از نورهای متنوع استفاده میشود. مانند جایی که ما مجسمهای را قرار میدهیم و نورمان را متمرکز بر آن مجسمه میکنیم. میز ناهارخوری بزرگ، استفادهی زیاد از شمع در نقطههای مختلف اتاق نشیمن و همچنین وفور در استفاده از چوب و سازههای چوبی از شاخصههای این سبک به حساب میآیند. به طور کلی میتوان گفت در این سبک طراحی گویی که شما یک طبیعت رام نشده را در اتاق نشیمن خود رام کرده باشید!
اتاق نشیمن به سبک مینیمال
در یک جمله میتوان سبک مینیمال را به استفاده از حداقلها تعبیر کرد. به همین منظور مینیمالیستها به ساده بودن و سادهگرایی شهرت دارند. تمامی موارد اضافی از اتاق نشیمن حذف شدهاند. مبلمان و فرش و پردهها رنگ و بویی مجلل ندارند. رنگبندی و هارمونی رنگی در این سبک خالص، خنثی و آرام است؛ و گاه گاه میتوان از رنگی متضاد و گیرا در نقطهای مختصر استفاده کرد. در طراحی دکوراسیون مینیمال فضا سرد و وسیع به نظر میرسد. این طراحی برای کسانی که با آن آشنایی و ارتباطی ندارند میتواند بیروح و کسالتبار به نظر بیاید. اما جلوهی سبک مینیمال در به چشم آمدن تمام عناصری است که ما در اتاق نشیمن از آنها استفاده کردهایم. به دلیل محدود بودن تعداد المانها و اکسسوریها و همچنین مبلمان و فرش و دیگر وسایل بزرگ اتاق نشیمن، چشم بیننده میتواند به دور از هر گونه شلوغی تمام جزئیات اتاق را مورد بررسی قرار دهد.
به کسانی که قصد دارند برای طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن هزینهی کمی صرف کنند، بیشتر از همه سبک مینیمال پیشنهاد میشود.

سبک کلاسیک در نشیمن
سبک کاسیک همراه خود تفخر و شکوه خاصی را به همراه دارد. استفاده از المانها و وسایل چشمگیر، استفاده از رنگهای روشن در کنار رنگهای تیره، نورپردازی خیره کننده و محیطی پر از نور از ویژگیهای این سبک است. در کل میتوان گفت که سبک کلاسیک سبک پر زرق و برقیست که بیشتر مناسب فضاهایی با ابعاد بزرگ میباشد. چرا که ما قرار نیست چشمانداز خلاصه و مختصری در تهیهی وسایل و جزئیات داشته باشیم. ما با خیال راحت هرآنچه را که دوست داریم تهیه کرده و در یک چیدمان تشریفاتی و فاخر در اتاق نشیمن خود قرار میدهیم. پوشش کف چه از سنگ و سرامیک گرفته و چه از فرشهایی با طرحهای شکوهمند و پر از جزئیات، رنگ دیوارها و یا کاغذ دیواریها همراه با جزئیات و جسارت در پرداخت، همگی از ویژگیهای این سبک کهن و همواره محبوب هستند. استفاده از گل و گیاه هم میتواند تاثیر دو چندانی در فضای کلاسیک شما داشته باشد و در کنار تمام شکوه و صلابت، حس صمیمیت و گرمی با خود به همراه بیاورد.
سبک روستایی
همانطور که بالاتر اشاره کردیم میتوان گفت که سبک روستایی و سبک کانتری قرابت زیادی با یکدیگر دارند. اتاق نشیمن با سبک روستایی عموما شامل فضایی بزرگ و دلباز و جادار میشود. استفادهی متنوع از رنگهایی با هارمونی نزدیک مانند طیف همخوانی از آبیها به همراه سفید و سرخ و یا طیف همخوانی از قرمزها به همراه طوسی و سبز از شاخصههای رنگپردازی در سبک روستایی میباشد.
پنجرههای بزرگ با پردههای تزئینی فراوان در کنار شومنیههای آجری، کفپوشهای چوبی و یا متریالی هارمونیک با چوب و از این قبیل، از دیگر ویژگیهای این سبک هستند. نورپردازی روشن و ایجاد سطوح وسیع و چشمگیر، استفاده از گل و گیاه در کنار دیگر المانهای طبیعی چوبی مشخصههای سبک روستایی میباشند.
به طور کلی میتوان گفت که در سبک روستایی چیزی که بسیار به چشم میخورد و حس میشود، جریان و حس زندگیست. زندگیای شاداب و پر از نور و رنگ. چیدمانی منظم از وسایل نوستالژیک در کنار مبلمان نه چندان فاخر و استفاده از انواع پارچهها و شالها برای پوشاندن مبل، همگی شما را وارد انرژی دلنشینی از سبک یک زندگی روستایی خواهند کرد. اگر دوست دار نوعی شلوغی و جریان، در عین نظم و آرامش هستید، حتما این سبک به شما پیشنهاد میشود.
اتاق نشیمن و پذیرایی به سبک مدرن
سبک مدرن چیزی مابین سبک کلاسیک و سبک مینیمال است. در سبک مدرن هرگز با شلوغی و آشفتگی رو به رو نیستیم. تمامی وسایل و لوازم تزئینی به طرز ماهرانهای خلاصهسازی و چیدمان شدهاند. طرفداران این سبک به نورپردازی در خانه اهیمت ویژهای میدهند و همچنین استفاده از رنگهای روشن و خنثی مثل سفید، طوسی، خاکستری و کرم برای آنها در اولویت قرار دارد. استفاده از قاب عکسهای بزرگ به تعداد محدود بر روی دیوارها، یک کفپوش ساده با طرحی شیک و رنگی همخوان با دیگر وسایل از نکات قابل توجه این سبک است. تنوع رنگی در این سبک بسیار کم به چشم میخورد. فضای ایجاد شده توسط سبک مدرن، فضایی آرام، شیک، خالص و شکوهمند است. نورپردازیهای متمرکز که گاه بر روی یک نقطهی مرکزی و گاه بر روی تابلوهای نقاشی تنظیم شدهاند، استفاده از گلدانهای آپارتمانی در ابعاد بزرگ با گلدانهای خلاقانه از دیگر نکات مورد توجه این سبک هستند. برای داشتن دکوراسیونی مدرن، در ابتدا کافی است که شما وسایل خود را خلاصه کنید و بسیار بسیار از طرحهای تجملاتی فاصله بگیرید.
سبک مدرن فضای نشیمن خانهی شما را بزرگتر و دلبازتر نشان میدهد. علاوه بر آن فضایی صمیمی دارد که مهمانان شما را به سرعت با محیط اُخت میکند.
تفاوت اتاق نشیمن و سالن پذیرایی
در خانههای با متراژ بزرگ حتما این دو یعنی اتاق نشیمن و اتاق پذیرایی به طور جداگانه و با دو کاربرد متفاوت طراحی میشوند. اتاق نشیمن در واقع برای استفادهی اهالی خانه است ولی اتاق پذیرایی جلوهی رسمیتری دارد و مربوط به پذیرایی از مهمانها و دیدارها میشود. اتاق پذیرایی عموما در نزدیکی درب ورودی خانه قرار دارد تا مهمانان بتوانند به راحتی وارد آن شوند. این مکان جلوهی لوکستری دارد و با چیدمان چشمگیر و ویترینها خود را نمایان میکند.
با کوچکتر شدن آپارتمانها در بسیاری از واحدها، اتاق پذیرایی حذف شده و با اتاق نشیمن ادغام میشود. در این حالت میتوانید اتاق نشیمن را کمی رسمیتر طراحی کنید تا هر دو کاربرد اتاق نشیمن و پذیرایی را پوشش دهد.
در طراحی اتاق نشیمن چه اصولی را باید رعایت کنیم؟
وقتی که شروع به تغییر یا طراحی دکوراسیون داخلی میکنید،اولین مکانی که باید به آن بپردازید، اتاق نشیمن و پذیرایی خانه است. در ابتدا شاید شما کمی گنگ باشید و ندانید که از کجا باید شروع کنید. گام اول برای شما مشورت با یک متخصص است تا به خوبی شما را با سبکهای طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن آشنا کند. ما نیز در این مقاله سعی کردیم طرحهای محبوب و مهم را در اختیار شما قرار دهیم.
وقتی که طرح باب سلیقهی خود را پیدا کردید، بعد از آن به سراغ انتخاب رنگ و نورپردازی میروید. ایجاد یک هارمونی رنگی مناسب با محیط بسیار مهم است. چرا که رنگها علاوه بر زیبایی محیط میتوانند، محیط بزرگ شما را کوچک و یا ابعاد کوچک محیط شما را بزرگتر نشان دهند. بعد از آن نوبت به تهیهی وسایل، از جمله مبلمان، فرش، پردهها و دیگر المانهای بصری مانند تزئینات و مجسمهها و قاب عکسها میرسد.
در تمام این مسیر مهم این است که فردی کاردان و مجرب در کنار شما قرار بگیرد و شما را در راه سلیقهیتان به درستی هدایت بکند. در ادامه ما به برخی موارد مهم در اصول و قواعد چیدمان دکوراسیون داخلی اتاق نشیمن و پذیرایی خواهیم پرداخت.
چیدمان اتاق نشیمن و پذیرایی
مبلمان
اولین المان مهم برای انتخاب وسایل، مبلمان است. مبلمان که تقریبا قسمت اصلی وسایل اتاق نشیمن را تشکیل میدهد، رنگ غالب اتاق را نیز تایین میکند. یکی از اشتباهات رایج این است که در خرید وسایل ابتدا فرش را انتخاب کنید. زیرا فرشها تنوع رنگی گستردهای دارند و تقریبا برای هر رنگی از مبلمان، فرشی با رنگهای متناسب یافت میشود.
چیدمان مبل ها
بعد از انتخاب مبلمان نوبت به رعایت اصول چیدمانی آنها میرسد. اولین اقدام شما باید پیدا کردن نقطهی کانونی اتاق باشد، تا چیدمان مبلمان را در اطراف آن انجام دهید. این نقطهی کانونی میتواند شومینه، تلویزیون و یا پنجره باشد. نکتهی مهم بعدی ایجاد فضای گفتمان در اتاق نشیمن است. اتاق نشیمن فضایی است که قرار است اعضای خانواده بعد از زمان کاری دور هم جمع شوند و از اتفاقات روزمره تعریف کنند.
مبلمان را از دیوار فاصله دهید. نزدیکتر قرار دادن مبلمان به همدیگر باعث ایجاد حس صمیمیت میشود و دلیلی ندارد که با چسباندن مبلمان به دیوار تلاش کنید که فضا را بزرگتر جلوه دهید. چه بسا این کار باعث میشود که نشیمن و پذیرایی شما کوچکتر هم به نظر برسد.
آخرین نکتهای که لازم است به آن توجه کنید در نظر گرفتن فضای رفت و آمد است. فضای خالی اطراف مبلها باید طوری باشد که رفت و آمد از اتاقهای دیگر به راحتی انجام شود و جلوی دسترسیها گرفته نشود. فضای رفت و آمد باید به نحوی طراحی شود که نیازی نباشد شما از بین مبلها تردد کنید، شما باید فضایی در کنارهها برای رفت و آمد داشته باشید. این خود از شلوغی فضا به مقدار چشمگیری میکاهد.

فرش
اینکه چطور از رنگ و طرح فرش استفاده کنید و آن را در کجا قرار دهید تاثیر مهمی در چیدمان شما دارد. قبل از خرید فرش مطمئن شوید که تمام اصول انتخاب و استفاده از آن را میدانید تا بتوانید با توجه به محیط خود بهترین فرش را انتخاب کنید. اگر با توجه به فضای خود فرش کوچکی انتخاب کنید، فرش عامل جدا کنندهی محیطی میشود و باعث میشود فضای شما تفکیک شده به نظر آید.
فرشها با رنگهای متنوعی که دارند بخشی از بار رنگپردازی اتاق نشیمن و پذیرایی را به دوش میکشند. طرح فرشی که انتخاب میکنید نشان دهندهی خلق و خو و سلیقهی کلی شما خواهد بود. پس بهتر است در انتخاب فرش ریزبینانه عمل کنید و وسواس بیشتری به خرج دهید.
همانطور که در بالا گفتیم، اولین و مهمترین اصل طراحی اتاق نشیمن مبلمان است. جدا از رنگ و سبکی که انتخاب میکنید، فرش انتخابی شما باید با چیدمان مبلمان هماهنگی داشته باشد. به طوری که مبلمان باید در اطراف فرش قرار گیرند و همچنین حدود بیست سانت با لبههای فرش فاصله داشته باشند. بنابراین سعی کنید که در چیدمان، مبلمان روی فرش قرار نگیرد.
تزئینات هنری
تزئینات هنری شامل مجسمهها و قاب عکسها میشوند. برای انتخاب این موارد تزئیناتی خلاقیت و زیبایی شناسی شماست که به کمکتان میآید. هرچند که انتخاب این المانها نیز باید با دیگر وسایل موجود در اتاق نشیمن شما هارمونی و هماهنگی داشته باشد. به طور مثال شما نمیتوانید یک مجسمهی کلاسیک را در دل یک طراحی مینیمال جای دهید. و این کار نشان میدهد که شما تعریف درستی از سبک و فضای خود ندارید و چشم بیننده را آزار خواهید داد.
بهتر است در تهیهی تمام جزئیات، سبک کلی اتاق نشیمن و پذیرایی خود را در نظر بگیرید و طبق آن پیش بروید.
نورپردازی
استفاده از تمام جنبههای نوری، از نور طبیعی گرفته تا دیگر نورهای مصنوعی میتوانند در زیبایی و هویت طراحی شما اثر به سزایی بگذرند. اگر فضای شما دارای پنجرههای بزرگ و نورگیر است، بهتر است که در طول روز از نور طبیعی خورشید استفاده کنید. نور طبیعی خورشید رنگ و لعاب طراحی شما را هرچه که باشد قوت میبخشد. در کنار آن استفاده از لوسترها و آباژورها و همچنین نورهای هالوژنی و ریسه نیز میتواند به کمک شما بیاید. توجه کنید که نباید طراحی درست و اصولی نور را دست کم بگیرید. نور نیز مانند رنگ هویت فضا را در بر میگیرد و بسیار بر جلوهی بصری و جذابیت طراحی اتاق نشیمن و پذیرایی شما میافزاید.
رنگ دیوارها
اگر اتاق نشیمن کوچکی دارید از رنگهای روشن برای دیوارها استفاده کنید؛ ولی اگر فضای نشیمن و پذیرایی شما به مقدار کافی است، دستتان در طراحی رنگ و ترکیبات رنگی بازتر است. اما به طور کلی انتخاب رنگها نباید زننده و اذیت کننده باشند. همچنین میبایست با هارمونی درست و ارتباط مناسب با دیگر وسایل و المانهای موجود در فضا قرار گیرند. رنگ دیوار حتی میتواند به واسطهی کاغذ دیواریها تامین شود.
پیشنهاد ما برای کاغذ دیواری بیشتر مربوط به خانههایی با اتاق نشیمن بزرگ است. چرا که خود کاغذ دیواری نیز میتواند کمی از فضای شما را بگیرد. پس اگر نشیمن و پذیرایی کوچکی دارید، بهتر است از کاغذ دیواری استفاده نکنید.
پوششهای چوبی و سنگ نیز برای برخی دیوارهای اتاق نشیمن مانند دیوار پشت تلویزیون ایدهی زیبا و جذابی هستند که میتوانید از آنها بهرهمند شوید. در نظر داشته باشید که رنگ را در مراحل آخر چیدمان انتخاب کنید، زیرا رنگ ارزان و قابل تعویض است. پس وسایل خود را بر اساس رنگ دیوارها انتخاب نکنید. پس از انتخاب فرش، مبلمان و تزئینات میتوانید تم رنگی اتاق نشیمن را انتخاب کنید.
سخن پایانی
طراحی اتاق نشیمن نیاز به تخصص و ریزبینی بیشتری نسبت به دیگر قسمتهای خانه دارد. چرا که ابتدا باید این اتاق را چیدمان و طراحی کنید و با توجه به آن سراغ دیگر بخشهای خانه بروید. از همین روی حضور یک فرد متخصص در کنار شما الزامیست تا مسیر سلیقهیتان را به درستی هدایت کند.
در نظر گرفتن تمامی اصول و قواعد گفته شده در این مقاله میتواند به شما در داشتن یک اتاق نشیمن مناسب کمک کند، پس از اصول و قواعد چشم پوشی نکنید.
تیم استودیو 188 در این مقاله سعی داشت تا نکات و موارد مهم در طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن و پذیرایی را از صفر تا صد با شما در میان بگذارد. رعایت تمام نکات گفته شده برای طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن الزامیست. پیشنهاد میکنیم برای داشتن یک اتاق نشیمن جذاب و لوکس حتما با متخصصین ما در ارتباط بوده و از تجربیات و دانش آنها در این مسیر بهرهمند شوید.