Logo

صفر تا صد طراحی دکوراسیون داخلی منزل

صفر تا صد طراحی دکوراسیون داخلی منزل

دکوراسیون داخلی به عنوان یک هنر، یک حرفه و یا صنعت در جهان معرفی و شناخته شده است. طراحی دکوراسیون داخلی بهبود فضای داخلی ساختمان، برای انجام فعالیت‌­های روزانه مثل کار و زندگی می­‌باشد. قطعا نیاز است طراحی با توجه به محیط پیرامون آن انجام شود. بی شک طراحی کردن دکوراسیون داخلی و چیدمان آن  برای منزل کوچک با یک فضای بزرگ متفاوت است. محیط داخلی از طرفی اثری مستقیم روی روش انجام فعالیت­‌های ما درآن محیط دارد واز طرف دیگر بر روی تفکر، احـــوال و خلق و خوی ما تأثیر گذار است. هدف از طراحی داخلی،  بهتر کردن کارکرد روانی و فیزیکی محیط، برای راحت‌­تر کردن زندگی در آنجاست. فضای داخلی ساختمان، بدون طراحی داخلی یا اساسا قابل استفاده نیست، یا بهترین و کامل‌­ترین کارآیی را ندارد. فضای داخلی آن است که به یک ساختمان روح می‌­دهد.

دکوراسیون داخلی با مفهوم زیبایی رابطه‌­ی مستقیم دارد. نخستین گام برای شروع طراحی دکوراسیون داخلی، داشتن اطلاعاتی درباره انواع سبک‌های دکوراسیون داخلی است. در طراحی دکوراسیون داخلی بسته به سلیقه افراد از سبک­‌های مختلفی استفاده می‌­شود؛ در ادامه به بررسی برخی از این سبک­‌ها در دکوراسیون داخلی مثل سبک کلاسیک، دکوراسیون داخلی مدرن، منیمال، مدیترانه‌­ایی  و ویژگی­‌های آنها می‌­پردازیم پس با تیم 1881 همراه باشید.

سبک مورد علاقه شما در دکوراسیون داخلی خانه چیست؟

طراحان از دو سبک متداول دکوراسیون مدرن و دکوراسیون کلاسیک بهره می‌­گیرند. در کشور ما، مردم این دو سبک را بیشتر دوست دارند. ولی سبک­‌های دیگری نیز وجود دارد که می­‌توان از آن­ها استفاده کرد. برخی از این سبک ها عبارتند از: سبک مینیمال، روستیک، ژاپنی، اسکاندیناوی، معاصر، بوهمی، سنتی ایرانی، فرانسوی، مراکشی، هندی ، ساحلی، تلفیقی یا اکلکتیک و سبک شیکر در طراحی دکوراسیون داخلی. در ادامه با پر طرفدار ترین سبک­‌های دکوراسیون داخلی آشنا خواهیم شد.

طراحی دکوراسیون خانه به سبک مدرن

یکی از پر طرفدارترین سبک‌­های دکوراسیون داخلی، طراحی داخلی مدرن است. این سبک را می‌­توان در طرح­‌های ساده و شیک که دارای ظاهری موقر هستند به خوبی پیدا کرد. در واقع هدف اصلی از این نوع طراحی سادگی در عین زیبایی می­باشد.

بارزترین ویژگی سبک مدرن

  • حداقل استفاده از رنگ­ها و استفاده از احجام ساده و کشیده؛
  • رنگ­های مورد استفاده بیشتر رنگ­های سفید و طوسی و خنثی است؛
  • صاف، صیقلی، براق و شفاف بودن ویژگی این سبک است؛
  • می­توان گفت سادگی بیش از اندازه در وسایل توجه شما را جلب می­کند؛
  • تمام وسایل موجود در دکوراسیون، از قبیل مبلمان و لوستر و آباژور و … با حداقل تزیینات استفاده می­شود.

طراحی دکوراسیون منزل به سبک کلاسیک

سبک کلاسیک یکی دیگر از سبک­‌های دکوراسیون داخلی بوده که امروزه طرفداران زیادی دارد. بهتر است بدانید که در این نوع سبک بیشتر از رنگ­‌های طلایی، کرم و بژ استفاده می­‌کنند. همه وسایل دکوراتیو، مبلمان و اکسسوری­‌ها بهتر است برجسته و بزرگ باشند. در واقع تزئینات داخلی ساختمان در سبک کلاسیک فوق العاده زیاد و پرزرق و برق است. مبلمان و تزیینات در این سبک دارای نقوش با پیج و خم ظریف است. بنابراین برای جلوه پیدا کردن احتیاج به فضای بزرگ­تری وجود دارد. به طور کلی می‌­توان گفت سبک کلاسیک برای دکوراسیون داخلی منزل کوچک، چندان مناسب نیست.

ویژگی غالب در سبک کلاسیک

  • تقارن مهمترین مسئله در سبک کلاسیک است؛
  • نظم؛
  • ترکیب رنگی خاص؛
  • وسایل چوبی هم جزء لاینفک این سبک محسوب می­شود.

سبک مینیمال در طراحی دکوراسیون داخلی

این نوع سبک همچون سبک مدرن بر طراحی کاربردی تکیه دارد. در واقع این نوع سبک از هر گونه در هم ریختگی و شلوغی در محیط خانه جلوگیری می‌­کند. یکی از ویژگی­‌های بارز این نوع سبک سادگی در شکل و طراحی اثاثیه است. همچنین این سادگی را می­‌توان در پوشش و دکور ساده دیوارها به خوبی مشاهده نمود. فضای خانه‌­ها در این سبک طراحی باز و مرتب همراه با نور زیاد است. در این سبک، دکوراسیون داخلی پذیرایی، دکوراسیون داخلی آشپزخانه و همه قسمت­‌های خانه بسیار ساده و خالی از زرق و برق است.

ویژگی بارز این سبک

  • استفاده از رنگ­‌های خنثی ویژگی این سبک است و رنگ سفید رنگ غالب آن می­‌باشد؛
  • هیچ گونه زرق و برقی در وسایل موجود در دکوراسیون دیده نمی­‌شود؛
  • محیط کاملا ساده و بی­‌آلایش طراحی می­‌شود.

در واقع می­‌توان گفت مینیمال به معنای حذف همه زرق و برق هاست. دیگر اینکه برای خارج شدن محیط از یکنواختی از رنگ­‌های متضاد استفاده می­‌شود. مثل استفاده از رنگ سیاه در کنار رنگ سفید.

سبک مدیترانه‌­ای در طراحی دکوراسیون داخلی

سبک مدیترانه­‌ای در دکوراسیون داخلی، بیشتر فضای باز به خصوص، دریا و نور خورشید را تداعی می­‌کند. معمولا طراحان برای تداعی این فضا از رنگ­‌های شاد و از نور استفاده می­‌کنند.

ویژگی بارز در سبک مدیترانه ای

  • خانه­‌ها سرشار از نور طبیعی فراوان هستند؛
  • گچ بری در این سبک فراوان به چشم می‌­خورد؛
  • رنگ­‌های استفاده شده در فضای مدیترانه‌­ایی می‌­تواند ترکیبی از رنگ­‌های جیغ و خاکی باشد.

سبک ساحلی در دکوراسیون داخلی منزل

سبک دکوراسیون ساحلی همانطور که از اسمش پیداست مربوط به خانه­‌های کنار ساحل و دریا می‌­باشد. اما امروزه استفاده از این سبک در خانه‌­های شهری هم رواج یافته است. در سبک ساحلی بیشتر از اشیائی که مربوط به ساحل و دریا می‌­باشد برای تزئینات داخلی استفاده می‌­شود. رنگ­‌های غالب استفاده شده بیشتر رنگ­‌های آبی و سفید است. حصیرها و مبلمان چوبی و عناصر دریایی در این سبک زیاد استفاده می­‌شود.

دکوراسیون داخلی خانه به سبک معاصر یا امروزی

سبک دکوراسیون امروزی را نباید با سبک مدرن اشتباه گرفت. سبک دکوراسیون امروزی به نسبت قابلیت انعطاف و تغییر­پذیری بیشتری دارد. شما می‌­توانید در سبک امروزی از المان­‌ها و اشیایی که خود مد نظر دارید برای تزیینات دکوراسیون خود استفاده کنید. اما در سبک مدرن حالت رسمی‌­تر و قانونمند­تری دارد. در واقع سبک امروزی از قاعده و قانون خاصی پیروی نمی­‌کند مگر آنچه مد روز باشد.

ویژگی این سبک معاصر در دکوراسیون خانه

  • قانون شکنی در این سبک بسیار بارز است. قانون شکنی به این معنا که هیچ المان خاصی در آن مشاهده نمی­‌کنید. ولی در عین حال همه چیز با هارمونی کامل در کنار هم قرار گرفته است.

سبک تلفیقی در دکوراسیون داخلی منزل

در این سبک شما می‌­توانید هر چیزی را که در سبک‌­های دیگر پسندیده‌­اید استفاده کنید. اما نکته مهم این است که این اتفاق باید اصولی باشد و نهایت دقت را داشته باشید که رنگ­‌ها و بافت با هم هماهنگی داشته باشند. نکته‌­ایی که در این سبک بسیار چشمگیر است،  این است که در هر گوشه­‌ایی از فضا سبک‌­های مدرن، کلاسیک، روستیک و غیره دیده می­‌شود ولی در چیدمان خانه به طور کلی انسجام و هماهنگی وجود دارد.

سبک بوهمیان در طراحی دکوراسیون خانه

سبک دکوراسیون  بوهمیان که برخی آن را کولی وار می‌­نامند، سبکی شلوغ و بدون قانون و البته رنگارنگ است. این سبک اجازه می‌­دهد که افراد بر اساس سلیقه شخصی خود چیدمان منزل را انجام دهند. ویژگی بارز این سبک استفاده از وسایل زیاد و دکوراتیوها در شکل­‌ها و انواع مختلف می‌­باشد. رنگ­‌ها در این سبک دارای تنوع و جذابیت خاصی هستندکه باعث شادابی و نشاط افراد منزل خواهد شد.

در این سبک پایبندی خاصی به قوانین وجود نداشته و شما دکور داخلی خود را مطابق با سلیقه خود طراحی می­‌کنید.

رنگ در دکوراسیون داخلی
رنگ در دکوراسیون داخلی

اهمیت رنگ­‌ها در طراحی دکوراسیون منزل

رنگ در دکوراسیون داخلی از مهم‌­ترین فاکتورهای زیبایی محسوب می­‌شود. رنگ ها منشاء انتقال احساس هستند و تاثیر شگفت­‌انگیزی بر روح و روان انسان می­‌گذارند. انتخاب رنگ­‌ها و ترکیب آن­ها با یکدیگر نقش موثری در دکوراسیون منازل ایفا می­‌کند.

در بحث روان­شناسی این موضوع به اثبات رسیده است که رنگ‌­ها نه تنها بر حال و هوای افراد تاثیرگذار هستند، بلکه می­توانند میزان خلاقیت و هوش را نیز تقویت کنند.

دنیایی که ما در آن زندگی می­‌کنیم متشکل از رنگ­‌های متفاوتی ست و همین رنگ‌­ها باعث شده تا اشیاء برای ما معنا پیدا کنند و زیباتر شوند. رنگ­‌ها به دلیل تاثیرات روان شناسان‌ه­ای که دارند منبعی از انرژی و احساس در نظر گرفته می‌­شوند و می‌­توانند عاملی برای سلامت روح و روان تلقی شوند. در ادامه تیم استودیو 1881 شما را با شاخصه‌­ها و معنای چند رنگ بسیار مورد استفاده در طراحی دکوراسیون خانه آشنا می­‌کند.

رنگ سفید، نماد آرامش و پاکی

رنگ سفید فضا را بزرگ­تر و دلگشاتر نشان می‌­دهد و مناسب‌­ترین گزینه برای رنگ پس زمینه است. اگر می­‌خواهید تابلوهای دیواری و مبل­‌های رنگی جلوه زیباتری پیدا کنند، رنگ سفید را برای پس زمینه انتخاب کنید.

رنگ سیاه، نماد قدرت

رنگ سیاه نماد قدرت، سلطه طلبی، غم و رسمیت است. این رنگ به عنوان یک رنگ خنثی در نظر گرفته شده که قابل ترکیب با انواع رنگ­‌هاست. ترکیب رنگ سیاه و سفید جلوه­ای فوق العاده در فضا ایجاد می­‌کند.

رنگ سبز، نماد طراوت و تازگی

رنگ سبز نمادی از طبیعت، صلح، حاصل­خیزی و حیات است. این رنگ از نیروی شفابخشی برخوردار است و آرامش را در روح و روان پدیدار می­‌کند. سبز قابلیت ترکیب با هر رنگی را ندارد، بنابراین ترکیب نادرست آن حسی ناخوشایند در فضا ایجاد می­‌کند.

رنگ آبی، نماد اعتماد و آرامش

رنگ آبی در مجموع رنگ­‌های سرد قرار دارد و نماد آرامش و اعتماد است. استفاده از این رنگ در دکوراسیون داخلی حسی سرشار از آرامش و اطمینان خاطر را برای اعضای خانواده به ارمغان می‌­آورد.

مشاهده رنگ آبی احساساتی نظیر وفاداری، منطق، آرامش، تمرکز،, سکون و توجه را منتقل می‌­کند

رنگ قرمز، نماد عشق

این رنگ مادر تمام رنگ­‌هاست و گرم‌­ترین رنگ در بین رنگ‌­ها محسوب می­‌شود. استفاده از این رنگ در دکوراسیون داخلی عشق، گرما، هیجان و انرژی را منتقل می­‌کند. مشاهده رنگ قرمز انرژی را بالا می‌­برد. استفاده از آن در ترکیب با هر رنگی توجه بیننده را به خود جلب می­‌نماید.

رنگ زرد، نماد هیجان

استفاده از رنگ زرد در طیف­‌های کم رنگ مانند لیمویی حس سرزندگی منتقل می­‌کند و طیف‌­های پررنگ آن حسی گرم و آرام در فضای دکوراسیون به ارمغان می­‌آورند. رنگ زرد فضا را روشن‌­تر و جذاب‌­تر می­‌کند و استفاده از آن در ترکیب با سایر رنگ ها نیز فوق العاده است.

رنگ خاکستری، نماد بی تفاوتی و بی احساسی

رنگ خاکستری در دکوراسیون داخلی فضایی رسمی، اما همراه با ظرافت ایجاد می‌­کند. این رنگ، نوعی رنگ خنثی است و زیبایی آن زمانی پدیدار می­‌شود که در کنار رنگ­‌های دیگر قرار گیرد.

استفاده زیاد از این رنگ فضایی یکنواخت و کسل کننده ایجاد می­‌کند. این رنگ به خودی خود ذهن را تحریک نمی­‌کند، اما با منطق رابطه مستقیم دارد.

ترکیب رنگ های سبز زیتونی و قهوه ای

استفاده از رنگ­‌های سبز زیتونی و قهوه­‌ای در اتاقی که در آن از المان­‌های چوبی استفاده می‌­شود، می‌­تواند نمای زیبایی ایجاد کند. اگر چه هر دو این رنگ­‌ها را می‌­توان رنگ­‌های خنثی در نظر گرفت، اما در کنار یکدیگر ترکیب زیبایی ایجاد می­‌کنند.

عوامل مهم در انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون داخلی

اینکه ما چه رنگی را برای طراحی دکوراسیون یا چیدمان داخلی خانه انتخاب می­‌کنیم، و اینکه چگونه این رنگ را انتخاب می­‌کنیم، به دلایل بسیاری بستگی دارد. در اینجا تیم 1881 شما را با چند دلیل این انتخاب آشنا می­‌کند.

الهام گیری از عناصر

الهام از عناصر مختلف، نکته اساسی در چگونگی انتخاب رنگ مناسب می­‌باشد. انتخاب رنگ باید با توجه به رنگ مورد علاقه شما صورت گیرد. رنگ انتخابی باید حس خوبی در شما ایجاد کرده و در استفاده طولانی مدت از فضای خانه شما را خسته نکند.

تطابق پذیری رنگ

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید، استفاده از رنگ­‌های تطبیق پذیر می­‌باشد. آیا تمایل به استفاده از طیف­‌های مختلف یک رنگ در کنار یکدیگر دارید؟

آیا رنگ­‌های انتخابی باید روشن باشند یا از طیف تیره‌­تری برخوردار باشند؟ توجه به این امر در کوتاه مدت باعث ایجاد رضایت از رنگی که برای رنگ‌­آمیزی خانه انتخاب کردید، می­‌شود. حتی اگر تصور می­‌کنید که رنگ انتخابی شما بهترین رنگ برای انجام این کار می‌­باشد، تا زمانی که از آن استفاده نکنید نمی‌­توانید در مورد خوب یا بد بودن بود آن تصمیم بگیرید. به همین خاطر بهتر است در ابتدا از این رنگ برای رنگ­‌آمیزی یکی از دیوارهای اتاق­‌ها استفاده کنید. برای انجام این کار بهتر است اتاقی که کم ترین استفاده از آن می­‌شود را انتخاب نمایید.

با این حال در صورت امکان می‌­توانید از این رنگ برای رنگ آمیزی دیوار غالب استفاده کنید. نمای استفاده از این رنگ برای دیوار غالب، در طراحی دکوراسیون داخلی بسیار تاثیرگذار می‌­باشد.

در نظرگرفتن اِلمان های موجود

اگر در انتخاب رنگ اطمینان ندارید، به اِلمان­‌های مختلف موجود در اتاق مانند فرش، پرده، انواع کفپوش یا مبلمان و  وسایل فکر کرده و بهترین رنگی که با آن­ها سِت می­‌شود را انتخاب نمایید. اگر وسایل اتاق هنوز تکمیل نشده‌­ا‌ند، بهتر است رنگ­آمیزی را به آخرین مرحله موکول کنید.

نقش وسایلی مانند مبلمان نیز بسیار تعیین کننده می‌­باشد. توجه داشته باشید که امکان تعویض هر ساله مبلمان وجود ندارد و به همین خاطر باید رنگی مناسب که هارمونی را در هم نریزد انتخاب نمایید.

کلام پایانی

در پایان باید گفت که اصول طراحی دکوراسیون و چیدمان خانه مبحثی اصولی و تخصصی­‌ست چرا که جز مواردی که ذکر شد، شامل موارد دیگری از جمله چیدمان اتاق نشیمن، طراحی دکوراسیون و چیدمان آشپزخانه و همینطور اتاق­‌ها خواهد شد؛ که هر کدام از این موارد نیازمند مقاله­‌ای جداگانه و مفصل است که در ادامه در اختیار شما عزیزان قرار خواهد گرفت.

تیم 1881 در کنار شما خواهد بود تا با راهنمایی و استفاده از دانش تخصصی‌شان بتوانند شما را در طراحی دکوراسیون خانه به صورت اصولی و دقیق همراهی کرده و بهترین حس­‌ها و تجربه­‌ها را برای شما به ارمغان بیاورند.

همیشه همراه شما هستیم

ارسال دیدگاه